Gustavo Cabrera wordt onze componist voor ‘Over leven en Dood’!

We zijn trots om aan te kondigen dat we onze componist voor ons project ‘Over leven de Dood’ hebben gevonden: Gustavo Cabrera!

Gustavo Cabrera is een Argentijns-Amerikaanse componist, die op het moment in Nederland woont. Hij is begonnen met het spelen van viool toen hij vijf jaar oud was en heeft opgetreden in de V.S., Argentinië en door heel Europa. Hij haalde zijn Bachelordiploma cum laude op Codarts Conservatorium in Rotterdam. Hoewel zijn muzikale activiteiten meestal het uitvoeren van klassieke-, tango- en jazzmuziek omvatte, is hij in de afgelopen jaren zich steeds meer gaan richten op het componeren voor verschillende groepen en formaties. Zijn stijl is niet gemakkelijk te omschrijven, gezien hij de voorkeur geeft om een versmelting te laten plaats te vinden voor de groep waarvoor hij schrijft. Bij dit proces zoekt hij naar het idioom van een groep, of dit nu een klein ensemble is of een groot orkest. Dit geeft meer vrijheid voor zijn creativiteit. Aan het einde van zijn masterstudie in compositie werd Cabrera lid van een nieuw kunstenaarscollectief in het ‘Batavierenhuis’, waar hij veel tijd besteedt aan het uitdiepen van zijn creativiteit. Voor meer informatie over Cabrera en zijn muziek: www.gustavo-cabrera.com